van studentenflat naar 1200m2 aan audiocomponenten

  • Webshop in:
    Do it yourself Audio & Speakers
  • Locatie:
    Groningen
  • Aantal medewerkers:
    13
‘Ons doel is om de one-stop-shop voor audiocomponenten te worden, zonder in te leveren op service’ aldus Martijn, de oprichter van SoundImports. 


SoundImports verkoopt speaker onderdelen en andere componenten aan hobbyisten die zelfspeakers bouwen. Het is begonnen als hobby vanuit een zolderkamer ruim 7 jaar geleden.’ 
 SoundImports heeft een ruim assortiment, grote voorraad en biedt een uitstekende service. Het bedrijf werkt alleen met de beste merken en biedt klanten technisch support en inspiratie via een doe-het-zelf audio galerie en blogs.

Waar komt het succes van SoundImports vandaan?

Wij vroegen het Koen en hij vertelde ons over de succesvolle webshop, die al 6 jaar draait in Lightspeed en sinds 2021 gebruik maakt van de thema’s en apps van DMWS. De shop bestaat inmiddels 7 jaar en is een van de snelgroeiende bedrijven in Nederland. In 2020 behaalde de mannen een 2e plek van de FD Gazelle awards (regio Noord) en in 2021 de 15e plek. Maar 100000 audio componenten verkopen en verzenden gaat niet vanzelf.

‘Wij zijn niet de goedkoopste, wel de beste’

Dat SoundImports zich buiten een goede service ook moet onderscheiden met de webshop blijktuit de tijd die ze besteden in het continu willen verbeteren van de shop. Het steeds blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden binnen Lightspeed bracht ze uiteindelijk via DMWS bij Plus+.

Wat is de reden dat jullie Plus+ zijn gaan gebruiken?

Door de beperkingen in de checkout van Lightspeed zijn we terecht gekomen bij de Perfect Checkout van DMWS. Vanuit daar zijn we met de rebranding van de checkout overgegaan naar Plus+’.

De implementatie van Picqer in ons magazijn verbeterde onze efficiëntie en stelde ons vervolgens in staat om onze papierloze bedrijfsdoelstellingen te verwezenlijken!

Hadden jullie problemen met de shop en hebben jullie deze op een andere manier proberen op te lossen?

‘Niet specifiek een probleem, maar we willen de shop steeds door ontwikkelen. Dit doen we door steeds nieuwe apps uit te proberen.’

‘Na het in gebruik nemen van de Perfect Checkout zagen we direct positieve resultaten in de shop, dit was een reden om ook de andere apps binnen Plus+ te gaan gebruiken. De exacte cijfers zijn moeilijk te noemen, maar de onderdelen sluiten nu beter aan op de wensen die wij hebben omtrent het systeem’

Hoe ervaar je de gebruiksvriendelijkheid van Plus+?

‘De algemene ervaring voor het systeem is goed, zaken worden netjes opgepakt en het is eenvoudig te gebruiken. De service die we krijgen is prima. Het continu vragen om een gesprek te beoordelen nadat een ticket is opgepakt komt wel een beetje opdringerig over’ Glimlacht Koen er nog achteraan. ‘En het betalen voor maatwerk uren zou natuurlijk altijd beter kunnen voor goed betalende klanten’

‘Maar het is een mooi en goedwerkende app bundel met een gevarieerd aanbod om je shop te verbeteren.’

Zie hieronder een timelapse van de verhuizing naar het nieuwe pand van Soundimports

Van studentenflat naar meer dan 4000 producten op één plek

Tijdens zijn stage in de VS had Martijn Ouwerkerk niet kunnen dromen wat de impact van zijn connecties op de Europese zelfbouw audio zouden zijn. Vandaag de dag is SoundImports uitgegroeid tot de meeste toonaangevende online winkel voor doe-het-zelf luidsprekers en audio onderdelen in Europa.

Wij zijn heel blij dat SoundImports dankzij Plus+ nog steeds kan blijven doorgroeien binnen Lightspeed en zullen er alles aan doen om de ambities te blijven voeden met nieuwe apps & add- ons.

Succes mannen met het veroveren van de rest van de wereld!