Boozyshop: van zolderkamer tot internationaal succes.

  • Webshop in:
    Make up
  • Locatie:
    Hulst
  • Aantal medewerkers:
    35

Alles onder één dak. Overzichtelijk voor het team van Boozyshop én voor de bezoekers van de populairste beauty webwinkel in haar soort. Deze week lichten we onze enthousiaste Plus+ gebruiker Boozyshop uit.

Je zou het niet zeggen, maar dé Beauty en Make up webshop van Nederland is in 2008, net als een aantal andere Plus+ gebruikers, gestart vanuit de zolderkamer.

Met een groeiende interesse voor handel en make up bewees oprichter Maaike dat er niet altijd een mega investering nodig is om van je passie je werk te maken. Maaike had een budget van slechts €100 euro en dat weerhield haar niet om haar dromen te realiseren.

Lees mee en ontdek hoe Plus+ voor Lightspeed bijdraagt aan het succes van Boozyshop.nl.

Verschillende shops en duizenden orders per week

Boozyshop heeft inmiddels duizenden orders per week. Met een team van 35 medewerkers bedienen ze via 6 verschillende webshops de Europese markt. Boozyshop focust zich op de nieuwste beauty trends en weet steeds weer nieuwe verrassende merken toe te voegen aan het assortiment.

De belofte van Boozyshop is dan ook: Mooie producten, betaalbare prijzen en de meest geweldige merken die je niet of nauwelijks in de Nederlandse winkels vindt.

Wij vroegen eigenaresse Maaike naar haar ervaringen met Plus+.

Sinds wanneer gebruiken jullie Plus+ en is er iets veranderd sindsdien?

Boozyshop is in februari 2022 gestart met Plus+. ‘We willen het liefst alles onder één dak, vandaar dat Plus+ een ideale oplossing is, stelt Maaike. ‘Tijdens de proefperiode bleek al snel dat Plus+ een toegevoegde waarde was voor Boozy. Naast dat de conversie een aantal procent steeg in de checkout funnel, was het gemak van het dashboard en het aanbod een reden om alle shops te voorzien van de Plus+ app.’

Welke apps & Add-ons leveren voor jullie de meeste value?

‘We maken met name gebruik van de checkout en de automatische e-mails, hier zien we ook direct het resultaat van. Bij de checkout is het conversiepercentage een aantal procent gestegen en met de recovery kunnen we gemiddeld 5% van de niet afgemaakte orders nog herstellen.’

We zijn uiteraard blij dat de verschillende Plus+ apps en add-ons een gunstig effect hebben op de resultaten. Dat is immers wat wij met Plus+ willen bereiken: al je apps, add-ons & data verzameld op 1 plek en daarbij blijven we het aanbod verbeteren en uitbreiden.

Maaike geeft aan dat ze erg naar de The Perfect Search uitkijkt. Goed nieuws, want deze is inmiddels live. We hebben daarom nog even gevraagd of dit inderdaad ‘een mooie toevoeging gaat worden voor de app en onze shop.’

"Allereerst wederom proficiat met de oplevering van een high potential app! Ziet er erg goed uit en is (ook in de backoffice) lekker om met te werken.’’

Kijk daar doen we het voor, Maaike had nog wat verbeterpunten en ook daar kunnen we haar binnenkort blij mee maken.

The Perfect Search maakt het mogelijk om de zoekervaring van je bezoekers te optimaliseren. Je kunt de Perfect Search helemaal naar eigen wens inrichten door bijvoorbeeld aangepaste zoekregels en synoniemen in te voeren. Je kunt ook bepalen welke artikelen er al eerste worden getoond én uiteraard vind je in het dashboard alle data om je conversie nog verder te verhogen.

Meer weten? Lees hier het hele blog bericht.

Wij brengen geen extra kosten in rekening op basis van zoekvolume. Ook al kost het ons wel extra serverruimte en behoorlijk wat development kosten, we willen de goed lopende shops niet zwaarder belasten. The Perfect Search is wat ons betreft een fantastische toevoeging en maakt het winkelen in de webwinkels van onze gebruikers nog prettiger!

Buiten de extra kosten die het bespaart is The Perfect Search namelijk ook erg compleet en volgen er dit jaar nog een aantal mooie extra features.

Boozyshop is fan, hopelijk zijn jullie dat ook!