'Wij zijn verslaafd aan plus+'!

  • Webshop in:
    Telefoon accessoires
  • Locatie:
    Wateringen, Netherlands
  • Aantal medewerkers:
    30+
Phone-Factory telt bij elkaar zo'n 8 stores in Lightspeed. Deze zijn in meerdere landen actief en zijn alle 8 ontwikkeld op basis van Theme Switch van DMWS. De shops runnen Bart en Jan Willem inmiddels met 30 collega’s en ze maken allemaal gebruik van Plus+. De hoogste tijd om eens een kijkje te nemen achter de schermen. Wij spraken Bart en hij vertelde ons waarom Plus+ de perfecte toevoeging is voor de shops van Phone-Factory.

Wat is het verhaal achter Phone-factory.nl en Smartwatchbanden.nl


Phone-Factory is in 2014 ontstaan, Bart studeerde Small business & Retail Management en koos bij een schoolopdracht voor het opzetten van een echt bedrijf. Hij betrok Jan Willem erbij en zo startten dit jonge tweetal met het verkopen van telefoon hoesjes en accessoires. Het runnen van de shop liep rondom het afstuderen nog rustig maar van stil staan is sinds 2017 geen sprake meer. Sinds de komst van Jeffrey, die een achtergrond heeft in marketing, begonnen de oprichters van Phone Factory verbeterde resultaten te zien en vanaf dat moment werd het pas echt leuk.

Inmiddels hebben de mannen 8 shops in Lightspeed waaronder Phone-factory BE, DE, maar ook de shops Smartwatchbanden.nl in meerdere talen. 'Deze week hebben we onze 8ste gelanceerd, de Spaanse variant van Phone factory', glimlacht Bart.

De shops zijn allemaal 'duplicates' van de originele Phone-Factory shop welke gebruik maakt van theme Switch van DMWS. Deze is helemaal naar onze wensen gemaakt door Emma (developer) middels strippenkaarten, die je gemakkelijk in het plus+ dashboard kan aanschaffen. 'Je ziet precies wat er openstaat, welke taken in progress zijn en direct contact met een developer, goud!'

Het team van Phone Factory bestaat inmiddels uit 30 talenten waaronder ook de Duitse collega’s voor de DE shops. Phone-Factory Nederland heeft gemiddeld 1000 orders per dag waarvan een deel via bol.com binnen komt waaien.

Productpage van Phone-factory.nl met een aantal add-ons van plus+ erin verwerkt, waaronder de Product connector.

Waarom zijn jullie Plus+ gaan gebruiken?

Phone-factory is al een tijd klant van DMWS en zo kwam de shop ook in aanmerking met de nieuwe apps van plus+. ’We gebruikte al een Stock app, maar alles ziet er veel beter uit in Plus+. Meer opties, beter design en alles onder 1 dak’.  

Overzicht van de The Perfect Stock in je plus+ dashboard.
Alle apps en add-ons in plus+ hebben 1 universeel design, en dit design doen wij gratis voor je, op basis van je webshop design.

Sinds eind 2021 maakt Phone-factory gebruik van Plus+ en met name in de Check-out, Recovery en Stock apps zijn er gunstige resultaten zichtbaar!

‘We hebben een tijd de Perfect checkout langs de standaard checkout van Lightspeed gedraaid en we zagen hier een duidelijk verschil in conversie, het scheelde zelfs een aantal procenten.’ Stelt Bart.
The Perfect Checkout. Dé start om je checkout conversie te verhogen.

‘En ook bij de Perfect Recovery en Stock zien we duidelijke resultaten: De Recovery levert ons alleen al in de afgelopen 7 dagen ruim 600 euro op, dit met een gemiddeld orderbedrag van 15 Euro. Dat zijn dus ongeveer 40 orders die we hebben kunnen herstellen met de app!' Dat is precies de bedoeling van de Recovery app, op een mooie manier je klanten terughalen met zelf in te stellen emails en uiteraard allemaal in een passend design.

‘Je ziet ook het verschil met de perfect stock, zodra de app mailtjes verstuurt, zie je een duidelijke piek in de bestellingen.’

Phone-factory is een groot fan van de Plus+ apps. De shops maken gebruik van een goede combinatie van de apps en verhogen zo maandelijks de conversie, orderbedragen en uiteraard het aantal orders. 'Het volume blijft stijgen!' 'We vinden het vooral fijn dat je alles onder 1 dak hebt qua apps en add-ons, maar ook de support en service via de live chat ervaren we als een zeer groot plus+punt.'

Altijd vriendelijk en snel een reactie!

Ga zo door zouden we zeggen! We zijn er van overtuigd dat Phone-factory ook veel plezier gaat halen uit de nieuwste app die binnenkort het assortiment komt verbreden, een tipje van de sluier: de Perfect Search. Extra geschikt voor shops met een mooi groot aanbod zoals Phone-factory!

Hopelijk spreken we Bart en zijn collega’s over een half jaartje nog eens en dan horen we graag weer hun mening!

In oktober 2019 kwam dan eindelijk een droom uit: een eigen pand
Naast hard werken wordt er ook genoeg aan vrije tijd ingelast bij Phone-factory

Zou je Plus+ adviseren aan collega lightspeed gebruikers?

Jazeker, een aanrader voor iedereen. Fijn dat je alles onder een dak hebt qua apps en add-ons, maar ook de service die je er bij krijgt. De tools uit de app, met name The Perfect Checkout, The Perfect Recovery en The Perfect stock, verdienen zichzelf ook terug! Daarnaast vult de app de tekortkomingen van Lightspeed goed op.

Wil je zelf nog iets kwijt over Plus+ of iets zeggen tegen ons team?

Super goed bezig, ga zo door! Al lang contact (2018) en verloopt tot nu toe altijd goed. We hebben zelf geen developers in huis en zijn dus altijd blij dat jullie meedenken in oplossingen.