Innovatie, schaal en échte specialisten. Dat is waar Specishops voor staat.

  • Webshop in:
    Packaging products
  • Locatie:
    Enschede
  • Aantal medewerkers:
    8

Long story short: this is Specishops.

Jeroen Boeve is eigenaar van inmiddels 3 specishops, waarvan VerpakkingenXL inmiddels de grootste is. Hij is het 8 jaar geleden begonnen als bijbaan toen hij nog studeerde en bij zijn ouders woonde. Het idee om een webshop te starten is ontstaan toen hij thuis fanatiek aan het sporten was met halters en kettlebells. Met het gebonk van alle gewichten waren zijn ouders niet blij, dus zodoende was hij genoodzaakt om iets anders te verzinnen. Vanuit een TV reclame is hij bij fitness elastieken gekomen, waarmee je hetzelfde resultaat kon bereiken. Daar zag hij vervolgens een markt in en is via via in contact gekomen met buitenlandse leveranciers.

Kennissen benaderden hem omdat ze opzoek waren naar LED verlichting en waren benieuwd of hij leveranciers had, zoals bijvoorbeeld voor zijn fitness webshop. Zodoende is het concept voor de tweede shop LedLampShopXL ontstaan en met de connecties voor alle verpakkingsmaterialen voor de webshop ontstond ook webshop 3, VerpakkingenXL. Hierin worden verschillende verpakkingsmaterialen aangeboden, maar ook hygiëneartikelen en disposables zoals papieren tasjes.

Inmiddels bestaat het team uit 8 talenten waarmee ze zowel de webshops als het magazijn beheren.

Gestart in Magento 1, maar met de overstap van Magento 1 naar Magento 2 hebben ze de keuze gemaakt voor het Lightspeed ecommerce platform. De voornaamste reden waren de kosten en het gemak van een SaaS oplossing. Jeroen is uiteindelijk bij ons terecht gekomen voor de migratie (destijds deden wij nog migraties) en maakt dus al vanaf dag in op het platform gebruik van onze themes en apps.

Sinds wanneer gebruik je Plus+?

Wat betreft Plus+ is Jeroen al klant vanaf het eerste uur. Ze zijn begonnen met The Perfect Checkout toen dit nog een losse app was binnen de Lightspeed app store. Ze hebben dus ook de volledige transformatie van een single checkout app naar een compleet dashboard voor al je apps, add-ons, services, analytics en support meegemaakt.

Is er iets veranderd in de webshop sinds je Plus+ gebruikt?

Het verschil en effect van Plus+ was al te merken bij het gebruik van The Perfect Checkout, het conversiepercentage ging hier aanzienlijk op vooruit.

Ook hebben ze sinds kort The Perfect Gift in gebruik, die het mogelijk maakt om klanten die een bestelling plaatsen boven de 500,00 Euro, een mooie koelbox cadeau te doen. Met het warme weer wat we nu hebben was dit een gouden zet natuurlijk. We zien afgelopen tijd namelijk een duidelijke toename in orders boven de €500

Welke apps & Add-ons leveren voor jou de meeste waarde?

The Perfect stock is voor onze shops een grote toegevoegde waarde. We werken hier namelijk met verschillende leveranciers met een langere levertijd, waardoor klanten regelmatig onze klantenservice contacteren voor een status update betreft hun order. Met app kunnen we nu duidelijk aangeven dat het product tijdelijk niet beschikbaar is, maar dat ze wel een notificatie kunnen ontvangen. Zodra wij de producten binnen krijgen zien we ook een flinke stijging in het aantal orders voor die producten. Voor onze klantenservice scheelt dit heel veel werk.

Maak je gebruik van andere apps of software? Bijvoorbeeld voor e-mail marketing? 

Op dit moment gebruiken we voor de zoekfunctie nog de oplossing van Clerc. We zijn hier tevreden over, maar we kijken erg uit naar de oplossing die jullie hiervoor gaan aanbieden. (dit interview was voor de lancering van The Perfect Search, welke je hier in actie kunt zien in 1 van de shops.


Daarnaast gebruiken we nog Reloadify voor Nieuwsbrieven, triggers, product en klant analyses.

Wat vind je van het aanbod, de service & support van Plus+?

Het aanbod van apps en add-ons is top! We kunnen heel wat beperkingen van het systeem opvangen met de onderdelen uit de Plus+ app. Op een enkele ervaring na, ervaren we de service en support ook als prima.

Wat zou een reden zijn om te stoppen met Plus+? 

We hebben momenteel geen reden om te stoppen met het systeem, het geeft ons op verschillende gebieden een mooie oplossing. Als ik een reden moest verzinnen, dan zou het bij een platform migratie zijn, maar hier is momenteel geen sprake van, gelukkig! 


Als jij zelf aan het roer stond en mocht beslissen wat er morgen ontwikkeld zou gaan worden in plus+, wat is dit dan? En waarom?

De zoekfunctie is een hele mooi toevoeging voor het systeem waar we zeker naar uitkijken. Daarnaast gebruiken we nu Reloadify voor product en klant analyses, iets waar het eigenlijk niet voor bedoeld is, maar we missen dit wel binnen Lightspeed. Het zou dus mooi zijn als Plus+ analytics in de toekomst nog verder wordt uitgebreid met geavanceerde statistieken.

Zou je Plus+ adviseren aan collega Lightspeed gebruikers?

Zeker, we hebben 2 jaar geleden de keuze voor SaaS gemaakt. Voor ons was dit de juiste keuze, maar je bent hierdoor gebonden aan het systeem van Lightspeed en de beperkingen daarvan. Het dashboard van Plus+ vangt echter veel van deze beperkingen op met apps en add-ons. Ik kan het dus aan iedereen aanraden om het te gebruiken.